Books

Mangák:

Magi:The Labyrinth of Magic

Ez egy történet, ami a sors áramlásáról és a világ jó úton tartásáért vívott küzdelemről szól. Aladdin egy fiú, aki mivel élete nagy részét egy szobába zárva töltötte, most útnak indult felfedezni a világot. A legjobb barátja egy furulya a benne rejlő Ugo nevű dzsinnel. Nemsokára Aladdin megtudja, hogy ő egy Magi, egy olyan mágus, aki királyokat választ, ő pedig arra született, hogy a megfelelő utat követő királyokat válasszon, a sorsot elpusztítani akarók ellen küzdve. A kalandjai során aztán másokkal is találkozik az Ezeregyéjszakából, így Ali Baba és Sinbad társaságában együttes erővel harcolnak a világ egyensúlyának megőrzése érdekében!

Fairy Tail

Egy mágusokkal és csodákkal teli világról, ahol minden megtörténhet, még a macskák is repülnek. De ez még nem minden, egyszer csak feltűnik egy rózsaszín hajú fiú, aki éppen egy marék tüzet tízóraizik?! Hiszen ez a főszereplő, Natsu, aki a Fairy Tail nevű céhbe tartozik, ugyanis a varázslók különböző céhekbe tartoznak, ahol különféle munkákat tudnak elvállalni. A céheket pedig egy Tanács felügyeli, akik ügyelnek a rendre és a világra. Na de térjünk vissza furcsa főhősünkre, Natsura. Egy sárkány volt a mestere, akit szinte apjaként szeretett, hiszen ő nevelte fel, és tanította meg egy technikára, a Dragon Slayerre, amivel képes tüzet létrehozni, és azt el is fogyasztani (de csak az ellenségét, a sajátját nem).
A másik főszereplő Lucy, akinek minden vágya, hogy csatlakozhasson a Fairy Tailhez. A csinos szőke lány képes egy másik világból harcosokat megidézni, amit kulcsok segítségével hajt végre. Ezeket a kulcsokat általában boltokból szerzi be. Kivéve az Arany Kulcsot, amiből csak 12 darab van a világon. És ne feledkezzünk meg Natsu hű társáról, Happyről sem, a történet csodamacskájáról, aki két lábon jár, beszél, és olykor "szárnyra kap", ami elég hasznos tud lenni, hiszen embereket is képes szállítani.
Na de mi is pontosan a Fairy Tail? Az egyik legerősebb céhként tartják számon. Fő jellegzetessége, hogy egy-egy munka végeztével mindig óriási pusztítást hagynak maguk után. A céh vezetője egy öregember, aki a 10 Nagy Szent Mágusok közé tartozik és igen apró termete ellenére testrészei méretét tudja változtatni. A történet pedig igen egyszerű. Natsu a sárkány mesterét, Igneelt keresi, aki évekkel ezelőtt nyomtalanul eltűnt. Így találkozik Lucyval, akinek egy kaland során felajánlja, hogy csatlakozzon a Fairy Tailhez, mivel tudta, hogy ez az álma. Lucy természetesen igent mond. S megkezdődnek a kalandok. Lucy megismerkedik a céh többi tagjával is, továbbá betekintést nyerhetünk küldetéseikbe, s tovább folytatódik Igneel keresése is.


(szeptember)
Jelenleg nem egy már teljesen megírt könyvet olvasok... Három történetet olvastam-olvasok, aminek még várom a folytatását. Most ezeket mutatom be nektek.

Tehetségek iskolája by janerity
Mena Rawlinson átlagos. Minden tekintetben. És erre büszke is. Nem akar kitűnni, feltűnést kelteni, és világmegváltó ötletei sincsenek. Csak egy tizenhétéves lány, aki mindennap tisztességesen bejár az iskolába, még annak ellenére is, hogy a feje elég sűrűn landol a lánymosdó egyik vécékagylójában. Igyekszik visszaadni a szerzett sérelmeket, egyre viszont nem gondol. Mikor végre eljön a dicső pillanat, Sky feje kicsit durvábban koppan a kelleténél, és a lavina elindul.
Az apa egy bentlakásos iskolába kényszeríti verekedős lányát, viselkedésének javulásának reményében, de az új intézmény némileg különbözik az állam többi hasonló iskolájától. A diákok egytől-egyig rendelkeznek valamiféle megmagyarázhatatlan tehetséggel. Gondolatformáció, vizuális kivetítés vagy akár az elmaradhatatlan ingenikum, amivel csak nagyon kevés esetben rendelkezik egy ember, még ebben a különös világban is, és amit Mena is megpróbál elvenni gazdájától, akitől - pont ezen tehetség birtoklása miatt - az iskola nagy része tart.
Christopher Noam Blain azonban egyúttal olyan világot nyit meg a lány számára, amelyről álmodni sem mert.
Itt van hozzá a link:

Lucifer (menny)asszonya by Sky
 Egy hétköznapi lány, hétköznapi élettel… Na persze! Szép is lenne. Bár a Főhősnőnk régen ennek örvendhetett, az ártó démonok világában. Egy nap azonban egy szörnyű veszteség éri. Szinte mindegyik ember, aki kedves számára eltűnik mellőle(...)s bár örömmel értesül róla, hogy megmentheti őket, a módszer felettébb kedvromboló. Mert ugye ki ne ismerné az „öreg” Lucifert? Ki ne tudna egyéni akcióiról, vérengzéseiről? Melyik őrült menne bele abba, amibe Sayara megy, a számára kedves emberekért?
De ha nem megy bele, akkor is muszáj azzá lenni, akivé nem akar. Lucifer új kedvesévé. Szembesülni kell azzal, hogy hasonlít Lucifer régi szeretőjére, aki évezredekkel ezelőtt halt meg. Ha ez nem lenne elég, az ördögpalánta, (Lucifer fia) sem szégyenkezhet megjelenésében, és a hadsereg kapitánya sem. S ahogy telnek a napok Sayarának el kell fogadnia; Ő már sohasem lehet a barátaival, családtagjaival, csak Luciferrel, annak fiával s abban a hatalmas nagy Ódon kastélyban, amiben élnek, s annak lakóival, akik nagyon sok kellemetlenséget okoznak a lánynak. Új élet, új környezet, új szerettek…
Itt van hozzá a link:


Kompaku by Buska
 Biztonság? Csak papíron létezik.
Fegyelem? Kierőszakolják.
Mert a rácsokon túl megbűnhődsz mindenért, amit valaha elkövettél – vagy amit rád bizonyítottak…

Menekülni? Nem lehet.

Túléled? Meglehet…
Sok választási lehetőség nincs. Vagy megszoksz, vagy megszöksz… A kérdés csak az: Hogyan?

Rabok, kik egymást segítve, egymásnak aláásva próbálják meg túlélni a holnapot. Bandák, melyek összetartanak, mégis széthúznak. Háború.

Egy banda vezére élvezi mindezt. Ő a hatalom: mind itt, mind odakint. Mindenki a kegyét keresi, mindenki őt akarja. Neki viszont valami más kell, valami szokatlan…

Az újonc.
Itt van hozzá a link:
Julie Kagawa: The Iron King
Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna.
Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hatéves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… és otthon sem.
Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer.
De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak, akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni… és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, semhogy közel engedje jeges szívéhez.


Elizabeth Hoyt:Hollóherceg

Edward de Raaf gyermekkorában elveszítette valamennyi szerettét: az Anglia-szerte pusztító pestisjárványt egyetlen családtagja sem élte túl. A haladó szellemű, művelt, de magányosan élő, mogorva gróf hosszú évek elteltével visszaköltözik gyermekkori otthonába: a Ravenhill-kastélyba, azzal a szándékkal, hogy megmenti az ősi fészket. Modern gazdálkodásba kezd a birtokon, és tapasztalatait tudományos munkában foglalja össze. Mivel Edward kiállhatatlan, lobbanékony természet, az alkalmazottai nem bírják sokáig mellette, ezért kénytelen újabb és újabb titkárt keresni. Anna határozottsága, humora és szókimondása az első pillanattól lenyűgözi a férfit, ahogy az asszonyt is a gróf érzékenysége, ugyanakkor arroganciája is, amelyet egyszerre talál bosszantónak és izgatónak. Mivel azonban mindketten tisztában vannak társadalmi helyzetükkel és a konvenciókkal, kölcsönös vonzalmukat igyekeznek leplezni. A boldogtalan házasságának kudarcát és magányos sorsát évek óta példásan viselő, saját vágyait háttérbe szorító özvegy azonban fellázad a szigorú társadalmi kötöttségek és elvárások ellen, s mert jól tudja, hogy vonzalmát nem vallhatja meg nyíltan Edwardnak, különös, pajzán, ugyanakkor meglehetősen kockázatos megoldást választ...


Fairy Oak – A Négy Rejtély 3./Flox őszi bolondságai
Mindig így történik, valaki egy szeptemberi napon elkövet valami furcsaságot, amely még a furcsábbnál is furcsább, és attól a pillanattól, egy hónapon keresztül, de néha akár két hónapig is, Fairy Oakban minden eltér a normális kerékvágástól. Ezt úgy nevezik „ a Szezonális Bolondságok Tánca”. Mulatságos, ami ezekben a napokban történik, ugyanakkor csodálatos is, mert mindenki a legtöbbet adja önmagából, már ami a fantáziát, az erőt, az ügyességet, no és a …furcsaságokat illeti.
Még a fák is ismerik a tréfát. Mintha az egész Völgyet megbabonázták volna. Floxnak pedig van ezzel kapcsolatban egy elmélete: elég, ha belenézünk a táncoló szemébe, azonnal megértjük…
De ezt hagyjuk meg inkább Floxnak: árulja el ő a titkot. Flox természetesen a szivárvány színeiben pompázó kislány, Viní és Babú legjobb barátnője. Ez a történet róla szól és a barátságról, amely bárhova is fordulsz, ott terem előtted, és amely időnként véraláfutásos, lilás nyomot hagy, de nem csak a bőrödön…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése